Meghívó a Hová tegyem a pénzem? első előadás-sorozatára.

Közismert tény, hogy napjainkban, az állam pénzt nyom papírra, és te pedig minél többet dolgozol, annál több pénzt kapsz érte, illetve ebből következik, hogy jobban élsz. Az árak ugyan lassan, de kezelhető módon emelkednek (infláció), és ha ügyes vagy, akkor a fizetésed is legalább ilyen arányban emelkedik.

Van egy érdekes intézmény, a bank és úgy működik, hogy van, aki beviszi a pénzét, és van, aki pénzt kér kölcsön. Aki beviszi a pénzét, az kamatot kap rá, aki kölcsönt vesz fel, az kamatot fizet, és mivel a kölcsön kamata nagyobb, mint a befektetés kamata, ezért ebből él a bank.

Ma már virtuális (elektronikus) a pénz, hiszen, ha valaki kölcsönt vesz fel, akkor nem feltétlenül van szüksége arra, hogy azt készpénzben megkapja, mivel nagyon valószínű, hogy ő is tovább fizeti ezt valakiknek. Az egész gazdaságban elterjedt már az, hogy átutalással is lehet fizetni, ezért a készpénz forgalom nagyon lecsökkent, ami mostanra a teljes pénzforgalom 3-6 %-a. A virtuális pénz viszont nem más, mint egy könyvelési tétel a bankoknál, ami tulajdonképpen nem is létezik.

A központi bank hozott egy olyan szabályt, hogy a bankoknak csak 10 % ún. kötelező tartalékrátával kell rendelkezniük, ami azt jelenti pontosan, hogy a kihelyezett hitelekhez képest mindössze 10 %-os betéttel kell rendelkezniük.

Mit csinál manapság az emberek nagy része? Dolgozik reggeltől estig, a keresetéből pedig fizeti a megélhetését.

A pénzügyi világ teljesen megváltozik, a rengeteg fedezet nélkül kibocsájtott pénz jelentős inflációt fog eredményezni. (egy példa: 1900 óta az USD elveszítette vásárlóerejének 95%-át.)

A pénz két fajtája létezik: az egyik, ami a miénk, a másik, ami nem.

Mindkét esetben bonyolult kihívás előtt állsz.

Az egyik: hogyan gazdálkodj a meglévő pénzeddel, hogy a legnagyobb hozamot érd el?

A másik: hogyan lehet azzal a pénzzel, ami most nem áll a rendelkezésedre, egyedi finanszírozási modelleken át álmaidat megvalósítani?

Hozam, biztonság és likviditás - e három feltétel optimális viszonyára törekszel ha a pénzed befekteted.

De jó lenne ha a befektetésed:

- Infláció álló lenne ( hozam)
- Állandó likviditással bírjon (bármikor korlátok nélkül hozzáférhető lenne)( likviditás)
- Örökölhető lenne (biztonság)
- Ne támasszon folyamatos kötelezettségeket (bármikor felfüggeszthető lenne)(likviditás)
- Mindenki számára elérhető lenne (akár egész alacsony havi összeggel elindítható legyen)(hozam)
- Garantált lenne az aktuális árfolyamon történő visszavásárlás( biztonság)

Gyere el  ingyenes előadásunkra, és választ kapsz a kérdésekre. 



Hely: Székesfehérvár, Vérkapu 2

Regisztráció