Ritmus = Erő

Erővel kell rendelkezned. Mi hát az erő? Nézzük meg!

Bőséges pénz. Stabil önbizalom. Képességek. Bizonyosság, hogy nehézség ellenére is túl tudsz vinni valamit. Nagy bizalom a környezeted felé. Nos. Hosszan sorolhatnám... Alapvetően ez:

KÉPESSÉG, HOGY VÁLTOZÁST IDÉZZ ELŐ.

Ez fontos. És igen. Valójában EZ a legfontosabb.

Van egy félreértés!
VALAKI ERŐS = BECSTELEN.
Nem.
Sajnos ez van: Ha nincs erőd, előbb - utóbb becstelen leszel!

Igen. A világ egy csatatér. A reklámok miatt békésnek látszik. De nem az. Csatatér. Csak az erősek maradnak fenn. És itt a trükk!

Aki becstelen, valójában azért becstelen, mert NINCS elég ereje!

Le kell húznia másokat. Be kell csapnia. És mindezt rejtetten kell csinálnia...Nincs már ereje, hogy ÖNMAGA felépítsen valamit. Lehúz Téged. És néha észre sem veszed.

Ha időnként mész hazafelé...
Mondjuk egy hosszabb beszélgetés után. És MAGADON van a figyelmed. Hogy mit csináltál rosszul, mit NEM kéne tenned, és ilyesmi dolgok. Nos. Valószínűleg REJTETTEN leértékeltek.

És igen. RAKD KI az ilyen embereket az életedből. Ne bántsd őket. De ne engedd lehúzni magad. Rakd ki.vagy: Ha van elég képességed, SEGÍTS NEKIK, hogy legyen elég erejük és önbizalmuk.

A bűnöző. A becstelen. Az összes ilyen ember... ELVESZTETTE a saját magába vetett bizalmát. Elvesztette az erejét. És ezért teszi azt, amit tesz.

Nagyon durva:Ha valakit elég erőssé teszel, hajlamos lesz egyre becsületesebb lenni. Igen.
Ez a helyzet: Ha nincs erőd... Kiteszed magadat a veszélynek, hogy becstelen leszel. Miért?

Hát. Nincs erőd. Nincs energiád. És mástól kell azt elvenned. Fenyegetve. Esetleg rejtetten. Vagy akár úgy, hogy eléggé megsajnálnak...Ez mind más energiájának elvétele.

Van egy közel keleti mondás: Valaki éhezik. Ne ételt adj neki. Tanítsd meg őt vadászni... Nos.Ez az ERŐ. A hatalom. Képesség. Nevezheted bárminek.

Itt a trükk: RENDELKEZNED KELL VELE, HOGY NE KELLJEN HASZNÁLNOD. Jó mi?

A keleti harcművészetek mottója: Azért tanulok meg harcolni...Azért válok minden idők legjobb harcosává. Hogy ne kelljen harcolnom. Ha nincs erőd, egyszerűen BETALÁLNAK a környezeti hatások. Nem tudod őket kezelni. Lenyomnak. És hajlamos leszel becstelen lenni...

Ha van erőd. Meglátod. Egyre inkább becsületes leszel. Igen. Ez a helyzet:

HA VALAKI IGAZÁN ERŐS, ESZÉBE SINCS ELNYOMNI MÁSOKAT...SEGÍT NEKIK FELEMELKEDNI.
Tehát a kulcs az ERŐ. Rendelkezz vele. És használd fel, hogy SEGÍTSD a környezeted.

Rendben. Mi hát az erő? A dolog egyszerű: ERŐ = STABILITÁS.

Az univerzum a kettősség univerzuma.
Hideg - meleg.
Háború - béke.
Erőkifejtés - ellenerő.
Igen. Megnyomod a falat, és az visszanyom. Nos. Ha nem vagy stabil, nem leszel képes erő kifejtésére. És igen. Hajlamos leszel becstelen lenni. És élettelen. És az egész dolog leromlik...Tehát.

A kulcs a STABILITÁS. Ha stabilan állsz, akkor el tudod tolni az asztalt. Ha nem...Akkor az asztal tol el Téged! Igen. Ez a helyzet.

Az ígéreteid és döntéseid erőt adnak?
Vagy...
Csapdába zárnak?

Tudod. Ennél az utóbbinál szokták azt mondani, hogy már nem merek ígérni semmit.Ígért valamit. Eldöntött valamit. Aztán? Aztán jött egy ellenhatás. És igen. Az asztal tolta el őt...Namost.

STABILNAK kell lenned. Ez a kulcs.
De. Hogyan?
Nos.
Van itt egy trükk. Ez a világ a MOZGÁSRA épül...Minden mozog. Változik. Összevissza tekeredik.
Namost. Ne próbáld meg lebetonozni! Nem fog sikerülni. Tudod. Vannak a SZIKLASZILÁRD emberek. Eldöntenek valamit. Aztán mennek. Mindenen keresztül. Ledöntenek bármit. A döntés szent. Csak a döntésem számít, még ha a fél világgal is kell szembemennem... Ők rögzültek. Túl stabilak. És valójában nem stabilak. Általában megbetegednek.

Van egy labdád. Eldöntöd, hogy az a Tiéd lesz. Jön egy kislány. Nos. Nem az a megoldás, hogy teljes erőből szorítod a labdát. Nem működik. Lehetséges megoldás, hogy Te odadobod neki. Ő meg visszadobja Neked...Látod? A rögzültség nem stabil. Rövidtávú. Nagy erővel indul...Aztán lehanyatlik.

A világ mozgás. Nem tudod lebetonozni...Oké.

A másik véglet a SZÉTSZÓRÓDÁS. Tudod. Nekem semmi szabály nem kell.Élj csak a mának. Majd csak lesz valahogy. Hehe. Nem igazán. Így nem lesz stabilitásod. Csak sodródsz. Nem valósítasz meg semmi igazán értékeset. És végül lesüllyedsz. Nem működik.

Mi működik hát?
Ha rögzülsz valamin az nem jó.
Betonozás.
Ha szétszóródsz, az önmagában a stabilitás feladása...
Van hát bármi kiút ebből?

Nos igen. Van.

Van egy régi keleti mondás: Az élet egy áramlás.

1. Kimozdul a rendezettségből
2. Rendezetlenné válik
3. Majd tanul ebből, és visszamozdul a rendezettségbe

Hát. Van erre egy nyugati szó is...A RITMUS.
Igen.
Ez a kulcs.

A görög rütmosz szóból jön. ISMÉTLŐDÉST jelent. Igen. Kell hogy ritmus legyen az életedben!
Sőt.

Ezt is mondhatnám: A RITMUS fontosabb, mint a dallam...
Azaz.
Az kevésbé fontos, hogy MI ismétlődik. Persze. Nem ésszerűtlenségről beszélek. Vagy ilyesmiről. De. Az elsődleges, hogy VAN valamilyen RITMUS az életedben. Van néhány stabil pontod. És azok VISSZATÉRNEK!

Nos. A világ MOZGÁS. Ne várd és nem is lesz az egész rendezett. De. Néhány pontja igen!
Először tegyél be EGY stabil pontot. Aztán többet. Igen. Ahogy terjeszkedsz, EGYRE TÖBB rendet tudsz belevinni. És igen. Ezt a RITMUSSAL éred el.

Példa: Minden héten szombaton rendbe teszed a pénzügyeidet. Nos. Az elején lehet nehéz lesz fenntartani. Aztán stabilizálódik. Az ISMÉTLŐDÉSSEL viszel rendet a körülötted levő világ mozgásába. Ezzel teszel bele életet. Ezzel rendezed el. És igen. EZZEL TUDSZ erőt kifejteni.

RITMUS = ERŐ.
A ritmus STABILITÁS.

Egy olyan stabilitás, amit a mozgás nem tesz tönkre.

Üvegszobor. Az egész tömör. Nos. Jön egy elég erős ütés, és szilánkokra törik. Ez a rögzültség. Nem működik.

Vegyünk egy gitárhúrt. Megpendíted. Kimozdul. Aztán? Aztán visszatér az eredeti állapotba.

Ez a trükk:

1. Eltervezed mit akarsz
2. Nem aggódsz, hogy kimozdít a környezeted ebből (ki fog!)
3. Szépen finoman visszaállítod a RENDET

Újra.
És újra.
És ismét újra.

ISMÉTLŐDÉS.
RITMUS.

Elrendezed a pénzügyeidet. Vagy bármit. A környezeted zűrzavart visz az életedbe. Minden a feje tetején. Nem baj! Ez fog történni... Jobb ha tudsz róla, mintha álmodoznál.

A sikertelen ember ez: Eltervez egy remek dolgot. Belevág. A környezet kimozdítja. Zűrzavarban lesz. És? És NEM folytatja.

Nem viszi vissza újra a REND állapotába a dolgot. Ott hagyja középen. Elakadva. Tulajdonképpen:SIKERTELEN EMBER = potenciális sikeres ember, aki megállt középen.

Hát. Akkor sikeresnek kéne már lenni, nem?

Sikeres ember: Tervez. Tud a zűrzavarról. Nem aggódik miatta. Igen. A zűrzavar KÖZÖS. Nála is lesz. De. Ő folytatja! Sőt. Talán még szórakoztatónak is tartja. Izgalmas. Egy remek játszma. Aztán elviszi a dolgot a REND állapotába.

Namost. Ez az ÉLET. RENDET és RITMUST visz a környezet zűrzavaros mozgásába. Ezt csinálja kicsiben. És nagyban.

Van egy Célod. Egy NAGY. Elindulsz. Hónapokig dolgozol rajta. Aztán eléred.

Aztán új cél. Új ciklus. Látod?

És kicsiben is: Eltervezed a heted. Aztán beleveted magad a mozgásba. De szombaton újra elrendezed. Rendbe teszed a pénzügyeidet. Kiértékeled a heted. Kijavítod. Stb.

Aztán új célkitűzéseket teszel oda, és START. Egyetlen nap. Vagy csak egyetlen délelőtt. Egy hét. Egy hónap. Egy év. Ennek rengeteg nagyságrendje van. De valami közös: A RITMUS.

Ha odateszed a ritmust, az ismétlődést...Újra és újra RENDET viszel bele. Akkor ELÉRED A CÉLOD.

Ez a különbség. Nincs más. Vagy van ritmus. És újra és újra energiát teszel a dolgokba. Vagy engeded, hogy a világ szétszórjon. Nos. Tegyél RITMUST az életedbe!

Feladat:
1. Jelölj ki egy napot a héten
2. Ekkor mindig nézz rá és tervezd meg a pénzügyeidet
3. Vigyél egyre több ilyen STABIL PONTOT az életedbe, ami RITMUST visz bele

Hát. Egyre több hatalmad lesz. Meglátod. Képességeid fognak kialakulni a dolgok megoldására. Igen. ERŐD lesz. Egyre több. És. Hova is tartunk? Nos. Ha valaki erős, egyre több embernek fog segíteni. Egy társadalom...Ahol megbízhatunk egymásban.Te építed.


"Épp arra gondoltam, de szép is lenne, ha már ma megérkezne a könyv! Öt perc sem telt el és csöngetett a postás a küldeménnyel. :) Nagyon szép kivitelezésű, épp csak belenéztem, de már látszik, hogy igazán nagy értéket tartok a kezemben! Örülök, hogy végül ide kértem Dunakeszitől egy utcányira - lehet, azért érkezett meg ilyen gyorsan. :) Köszi és a legjobbakat Nektek, továbbra is várom a szuper e-maileket és máris kezdem a könyvet! :)"
- B.A. Cashflow Atlasz könyv tulajdonos

Cashflow Atlasz: Útmutató a Bőséghez!

Rendeld meg ITT-->>>>