Elgondolkodtál már azon, hogy...

Az egyetlen hely ahol ingyen sajthoz juthatunk az az egérfogó, és most több ország vezetése is ingyen sajtot ígér mindenkinek....

Mi majd megmentjük s hiteladósokat, meg fogjuk menteni a bankokat, az autóipart, megmentjük a gazdaságot szekérszám érkezik a pénz, a bankjegynyomdák működnek (a FED annyi pénzt „nyomtatott” ki 3 hónap alatt, mint korábban közel 100 év alatt összesen.)

A jelenlegi válság sokkal, de sokkal pusztítóbb, mint az eddigiek közül bármelyik is volt. Ugyanis az 1900-as évek első felében kipattant válságok mentőcsomagjai, kormányzati pénzei milliós nagyságrendben mozogtak dollárban.

Az 1900-as évek második felében szükségessé vált mentőcsomagok a százmilliós nagyságrendben mozogtak. A mostani válság nemhogy a százmilliós nagyságrendet emelte milliárdos nagyságrendre, de lényegében a világ összes országában, ahol ilyen kormányzati mentőöveket dobtak be, összességében több ezer milliárd dollár fedezet nélküli, valódi értékkel nem bíró pénz került a piacra.

A valóság az, hogy nem dőlhetünk hátra a hintaszékünkben azzal, hogy „ez van Amerikában, mi nem dollárban számolunk…”, mert a világvaluta, tetszik vagy sem, jelen pillanatban még mindig a dollár, és hatással van bizony a mi kis magyar forintunkra is, meg az összes többi devizára, a gazdaságra.

Mi történik valójában?

Az infláció növekszik, a vásárlőerő csökken.

A pénz 1971-óta – azt követően, hogy Nixon egykori USA elnök megszüntette az USA dollár aranyfedezetét – már elvesztette a valódi pénz szerepét, a pénz nem más, mint adósság.

Nézz szét a munkahelyeden, létszámleépítés, ahol eddig 10 ember dolgozott ma már egy ember látja el a faladatokat, mert feleslegessé tette őket a technológia, és ez sokaknak veszteséget jelent mert nincs többé távolság.

Ha a vállalati szférában dolgozol és minél idősebb vagy, a vállalatnál felmerül a kérdés, hogy fel tudnának venni helyetted egy fiatalabbat aki kevesebbért elvégzi ezt a munkát, kevesebb költségért, (nem kell annyi tb-t, adót fizetni utána) kell-e ez a munkakör egyáltalán, nem lehet hogy a 2 ember munkáját 1 is elvégzi ugyanennyiért?

Régebben az életkor előnyt jelentett, az életkor a tapasztalattal és bölcsességgel volt egyenlő, a mai körülmények között az életkort költségtényezőnek tekintik.

A középosztálybeli jól fizető munkákat egyszerűen felszámolták, megszüntették, az emberek többsége a szolgáltatási üzletágban dolgozik a korábbi fizetése feléért harmadáért, a kései 40 - 50 éves korosztályból nagyon sokan ott tartanak hogy munkát kell keresniük.

Régebben az elhelyezkedésnél a szakképzettség előnyt jelentett a képzetlen munkaerővel szemben. Az új gyorsan változó műszaki fejlődés világában az egyetemisták és főiskolások ismeretei már elavultnak számítanak, még mielőtt elhagynák az iskolát, a felsőfokú végzettséggel rendelkezés általánossá vált, elvesztette egyedi jellegét. Csak azért, mert valakinek egyetemi diplomája van, még nem garantált az, hogy cserébe egy jól fizető állással is fog rendelkezni.

De nézzük az üzemeket, az üzemekben még a felsőfokú képzettséggel nem rendelkező fiatalok számára is akadtak jól fizető állások.

Mára a gyárak jelentős részét külföldre telepítették. Napjainkban a gyárakból már túl sok van. Ha a gyári munkások magasabb béreket követelnek, akkor a gyárakat, melyekben eddig dolgoztak, egyszerűen bezárják és a termelő berendezéseket olyan külföldi országba telepítik át, ahol a munkabérek jóval alacsonyabbak.

Az autó megjelenése ódivatúvá tette a lóháton közlekedést, a műszaki fejlődés következtében számos foglakozás válik elavulttá.

Ha van egy magasan fizetett állásod, számíthatsz rá, hogy a munkaköröd műszaki fejlesztők hada veszi majd célba, és hamarosan egy új és olcsóbb megoldást találnak ki rá, hogy arra lecserélhessék.

Egy adott életszinvonal elérése minden generáció részére megduplázódik, gyermekeinknek, unokáinknak már több mint 75 évébe fog kerülni hogy elérjék azt amit mi elértünk.

Ha kisvállalkozó vagy, nagyon nagy nyomás nehezedik rád, kezdve a személyes garanciavállallással a dolgozók problémáin át az adókig stb.

Régebben a legtöbben egyszerűen befizették az adóikat.

A kormányok túl nagyok és ez már kezelhetetlen, magyarul az adók túl magasak, a kiadás túl sok, és a költségvetési hiány is túl nagy.

Ma ha a kormány adót emel, az emberek és a cégek, (az internet segítségével) olyan országokban vállalnak munkát, ahol az adók alacsonyabbak.

Nyugdíj

Az a vállalat, amelyiknél az ember dolgozott vállalta a nyugdíjunk kifizetését életünk végéig, mára már a munkás felelősségét képezi a saját nyugdíjának biztosítása, és ezt már alkotmányos kötelesség.

Kiyosaki könyvében olvastam, idézem:

„Abban az esetben, ha a tőzsde vagy az ingatlan piac összeomlik, a nyugdíjasok milliói fognak arra kényszerülni, hogy újra munkába álljanak.”

Bármelyik országról is beszélhetnénk, jelenleg kétféle gazdasági rendszer van egyidejűleg jelen.

A kérdés csupán az, hogy:

TE melyik gazdasági rendszer alapján végzed a tevékenységedet?

A média 99%-ban megtörtént dolgokról tájékoztat, amin már nem lehet változtatni, ezáltal haszontalan információt visz a tudatalattidba, amely nem tud helyes választ adni a tudatos elmének, a napjainkban felmerülő kihívásokra...

A Nagy Gazdasági Válság mára nem több egy halvány emléknél, csak a történelemkönyvek egy témája a sok közül, azt tanították, hogy ez soha nem fordulhat elő többé és ezt tanítjuk a gyermekeinknek is.

A világ piacai mára már annyira összefonódtak, hogy szinte lehetlen egy szektornak bármiféle problémaja legyen anélkül, hogy a többire hatással ne lenne.

A bank azt mondja, hogy bármikor visszakérheted a befektetett pénzedet, ez egy szerződés, azonban nem tudják mindenki felé teljesíteni ezt a szerződést mert a befektetett pénz többszörösét adják ki azonnal hitelbe.

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen könnyű ma bankot vezetni?.... nemhogy a bankoknak semmi pénzük nincs, de addig senki nem akarja kivenni a pénzét amíg úgy gondolja, hogy az a banknál van, de amikor rájönnek, hogy nem a banknál van, akkor akarják megkapni.

Napjaink modern, hatékonynak titulált közgazdaságtana a folyamatos fogyasztás gerjesztésével egyre inkább egy olyan helyzetet teremt világszerte, melyben már a dédunokák jövőjét is elköltjük a jelen élvezetének céljából.

Generációkat eladósító gazdasági mentőcsomagok látnak napvilágot nap mint nap, és soha nem látott pénzteremtéssel “oldják meg” az évtizedes problémákat.

A megoldások azonban csak rövid életűek lehetnek, ugyanis ilyen radikális pénzteremtést megúszni a történelem során soha nem lehetett komolyabb infláció nélkül.

Ez pedig nagyon veszélyes a kisemberek számára, ők a megtakarításaik jelentős részét bankbetétekben tartják, ami az infláció ellen nem túl jó biztosítás.

Az inflációtól jobban kell védened magad mint bármi mástól, mert még nem oldották meg az infláció kérdését és ha egyszer kipattan a szikra akkor nagyon nagyot fog durranni.

Sajnos Magyarország még mindig vezető annak a rekordnak a tekintetében, hogy a legnagyobb hiperinfláció Magyarországon volt, mértékét az elmúlt évekbeli zimbabwei hiperinfláció sem tudta elérni. Amikor a billió millpengő egy megszokott dolog volt, akkor talicskával ment az ember vásárolni (a talicskában volt a papírpénz halom), amiért cserébe szeretett volna tojást vagy kenyeret venni. Ha valamit elloptak tőle az nem a pénz volt, hanem a talicska. Elképzelheted mi vár a világ összes valutájára.

A defláció az igazi mumus, de erről nem olvashatsz, amikor beüt akkor az történik, hogy a felhalmozódó adósság miatt az egyik adós nem tud fizetni, és ezért a másik adós sem tud fizetni, és összeomlik az egész.

Természetesen a különböző kormányok igyekeznek ezt a lehető legkésőbbre kitolni és különböző olyan törvényeket és rendelkezéseket hozni, amellyel elérik, hogy nem az ő regnálásuk idején következik be ez a nagy összeomlás. Az eddig hozott rendeletek és törvények, nem hogy nem oldották meg a problémát, hanem súlyosbították!

Albert Einsteint azt mondta, hogy "egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudati szinten, amelyen létrehoztuk őt."

Azaz a pénz esetében azt lehet mondani, hogy egyetlen olyan pénzügyi probléma sem oldható meg - amely a mértéktelen és fedezet nélküli pénzkibocsátás által jött létre - újabb mértéktelen és fedezet nélküli pénz kibocsátása által.

Azaz a mostani pénzpiacba öntött, hatalmas mennyiségű dollár, euro és egyéb valuták, elkövetkezendő idő nagy válságait alapozzák meg. Megoldást nem jelentenek a mai problémákra, miért?

Amikor feltalálták az autót elkezdték segélyezni a lovakat?

Nem a szabályok megváltoztak.

A hatezer évnyi írott történelem egy ijesztő provokatív képet fest elénk, a felemelkedő majd hanyatlásnak induló civilizációk egy ősi történetet mesélnek: amikor a kemény pénzek ősidők óta bizonyított alapelvét elhagyjuk és átveszi a helyét egy értéktelen pénz, az irányíthatatlan költekezés és nyomasztó adósságok, a civilizáció mit sem sejtő embereinek mindíg kivétel nélkül meg kell fizetniük ennek az árát.

Célunk, elterjeszteni Magyarországon egy fejlett pénzügyi kultúrát, melynek ismérve, hogy mindenki szabadon rendelkezik a saját pénzével a megfelelő pénzügyi ismeretek birtokában, és ha ezek a pénzügyi ismeretek elegendően magas szintűek, akkor az eredmény is elegendően magas lesz.

A nagy változások korát éljük, de a változásoktól nem kell félnünk, sőt, lehetőségek nyílnak meg előttünk, sokmindenre de leginkább a vagyonteremtésre >>>