Miért nem igyekszik MINDENKi kikeveredni az adósságcsapdából?

Az adósság egy fegyver, mellyel nemzeteket hódítanak meg és tartanak rabszolgaságban és a kamat az elsődleges muníció.

Úgy másfél évvel ezelőtt felfigyeltem egy könyvre. Elolvastam, és éreztem, hogy van benne valami, amit ki kellene használni. De akkor valahogy túl nehéznek tűnt.A könyvben lévő érték korlátozott volt (de én beláttam a színfalak mögé - hiába, ami sokak kezében egy újabb infó semmi több, az egyesek kezében igazi fegyver).

Viszont nálam elindított valamit. Így lázas kutatásba kezdtem, és több mint fél év után összeállt végre egy olyan kép, amiben óriási erő rejlik.

Akinek eddig felfedtem az alapokat, és utána kipróbálták - már csak az alapokat ismerve - fejlődést hozott. Több nyugalmat, több mosolyt, több pénzt- ez lett a mérlegük.

Mert a fejlődés az, ami fenntart egy családot, egy vállalkozást. Sőt! AZ EGÉSZ KAPITALIZMUST.

Ha a GDP nem mutat fejlődést, azaz 0%-on teljesít, akkor annak a gazdaságnak lőttek. De már +1%-on is hanyatlás érezhető.

Ahhoz, hogy túlélj egy gazdasági válságot tisztában kell lenned a következő 5 dologgal:

1. A zűrzavar, amit ma "gazdaságnak" hívnak, tú|ságosan is függővé vált a pénztől. A gazdaságközéppontjában eredetileg a termékek és szolgálltatások áltak, de mára a pénz, ami önmagában értéktelen, ( Mit kezdenél akármennxi pénzzel ha nem fogadná el senki?) felülkerekedett a termékeken és szolgálltatásokon és érdemek nélküli, de korlátlan hatalamommal bíró egyeduralkodójává vált a gazdaságnak.

2. Teljes mértékben függünk a kereskedelmi bankoktól. Minden egyes bankjegyet, ami ma forgalomban van, valamikor, valakinek kölcsön kellett vennie, legyen az készpénz vagy hitel. Ha a bankok bőségesen hoznak létre mesterséges pénzt, akkor virágzunk, ha nem, akkor éhezünk.

A pénzt manipulálják. Miután a bankok a pénzt sikeresen elválasztották az értékétől (termékek és szolgáltatások) amelyeket képviselt, magát a pénzt is árucikké tették és amióta csak létezik, a bankok, spekulátorok folyamatosan manipulálják a pénzt a saját haszonszerzésük érdekében.

Annak érdekében, hogy ne rántsa magával az egész gazdaságot, emiatt a kormányok kénytelenek mindenféle programmal a gazdaság segítségére sietni, amihez a nemzetközi bankvilágtól szerzik meg a pénzt.

Persze ezek az intézetek csak bizonyos kondíciók mellett adják ki ezeket az összegeket: bizonyos intézkedéseket, szigorításokat kelljen hozni az emberek jogainak megrövidítésére, vagy a minél szorosabb kontrollra,. legyen teljes belelátásuk az ország belső pénzügyeibe, legyen több rendőr az utcán, hiszen „féken kell tartani az embereket”, akik épp most veszítették el a fizetésük egy jelentős részét, vagy akár az állásukat.Stb.

3. Emiatt minden "gazdasági válság" igazából a pénz válsága. Nem a gazdaság van bajban, hanem a pénz.

Sajnálatos tény, hogy a gazdaság és a pénz mára annyira összenőttek, hogy a pénz válsága képes magával húzni a gazdaságot is és valódi gazdasági válságot elődézni.

4. A résztartalékra épülő banki szabályok a FED által vannak vezérelve. Ezen logika a világ legtöbb bankjában működik, és a modern rabszolgaság rendszere. A pénz adósságból keletkezik.

Mit csinálnak az emberek, ha adósságban vannak? Elmennek dolgozni, hogy kifizessék. De ha pénz csak adósság útján jöhet létre, hogyan lehet a társadalom adósságmentes? Sehogy, és éppen ez a lényeg. A vagyon elvesztése miatti félelem, a kétségbeesett igyekezet fennmaradni, az állandó adósság és infláció az elkerülhetetlen hiánnyal együtt a pénzügyi rendszerben, melyet a soha vissza nem fizethető kamat hoz létre, folyamatban tartja a bér-rabszolgaságot, amelyben milliók tapossák a mókuskereket.

A nap végén, kinek dolgozol valójában? A bankoknak! A pénz bankokban születik és végül oda is áramlik. Ők az igazi mesterek, az általuk támogatott vállalatokkal és kormányokkal együtt.A fizikai rabszolgaságban az embereket lakatni és etetni kell. A gazdasági rabszolgaságban az emberek magukat lakatják és etetik. Ez az egyik legszellemesebb csalás, amit társadalmi manipulációra kitaláltak. És a rendszer lényegében egy láthatatlan háború a lakosság ellen.

Az adósság egy fegyver, mellyel nemzeteket hódítanak meg és tartanak rabszolgaságban és a kamat az elsődleges muníció.

5. Ahhoz, hogy felülkerekedjünk egy gazdasági válságon, legyen az személyes, cégen belüli, országos vagy a világ válsága, az első lépés az, hogy helyezzük a fókuszt a pénzről az értékekre amelyeknek a pénz csupán a (borzalmasan) rossz képviselője.

Fontos, hogy a pénzüggyel kapcsolatban megértsünk egy dolgot: a pénzügy olyan, mint az egészség: ha rendben van, akkor nincs rajta figyelem. Ha viszont nincs rendben, akkor minden figyelmet leköt, és megállíthatja a termelést is!

A pénz olyan a gazdaságban mint vér a testben. Ami történt az olyan mintha valaki felvágta volna az ereidet és megcsapolta volna testedben a keringő vért, ettől az ember elgyengül mert a kevesebb vér már nem elegendő az egészséges testműködés fenntartásához. Amikor gazdaság elnyomásról beszélünk, akkor a lényeg, hogy a figyelem a termelésről a pénzre kerül át, és máris befelé fordult az illető, nem termel, és szépen megszűnik létezni.Az egyetlen esély, ha sokat termelsz, és keveset költesz. Mondjuk így: sokkal többet keresel, és sokkal kevesebbet költesz!

Másképp nincs esélyed! Sem otthon, sem a cégben!Pontosan ez történt a gazdasággal.

Soha nem fogjuk tudni elkapni a bűnözőket akik ellopták a vért a gazdaságból, de egy valamit tudunk tenni: kevésbé függővé vállni a pénztől és helyette azokra az értékekre koncentrálni. amelyeket a pénznek kellene képviselnie, eszerint irányítani a személyes, céges és gazdasági, pénzügyi döntéseinket is.

Szóval a helyzet az, hogy sokkal fegyelmezettebb pénzügyek kellenek már, és már nem csak otthon, hanem a cégben is keményen kell fogni a költségeket, illetve fokozott kontroll kell a bevételekre is.Korábban egy család egy „körül-belüli költségvetéssel” vígan el tudod élni, gyarapodni tudott.Ma már ez megváltozott! Ma sokkal több figyelem és erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy a megfelelő bevétel minden hónapban megérkezzen a számlánkra, és több figyelem, precízebb gazdálkodás szükséges a kiadási oldalon is.

Mondani könnyű. de hogyan?

Változtasd meg a hozzáállásodat a pénzhez.

Mi kell mindehhez?

50%-ban a felismerés, hogy adósságaid vannak, a kiadásaid normalizálása, a pazarlás megszüntetése, a tenni akarásod, és minden egyéb hasonló dolog.

De mindez mit sem ér, ha nincsen akarat és tudás.
Tudás nélkül feleslegesen optimalizálsz bármit. Hiába húzol a szíjon, ha még a csökkentett kiadásaidat sem fedezi a bevételed. Ráadásul ez egy csapda, de meddig bírod majd?

De akkor, kérdem én, miért nem igyekszik MINDENKi kikeveredni az adósságcsapdából?

Egyszerű: mert valami belső fék visszatartja a többséget.

Egy ősidők óta bevésődött rossz szokás, hogy hitelt veszünk hitelből.

Egy hitetlenséget súgó késztetés, ami halkan duruzsol, hogy mindenki csodát ígér, de az sohasem jön

.A fék, hogy  "Már így sincs pénzem, miből áldozzak a fejlődésre, a több pénzügyi stabilitást ígérő tudásra?".

VIGYÁZZ, mert ezek mind-mind csak a tehetetlenség racionalizált formái!És most mindegy az, hogy ez a félelem tehetetlenség, a rossz tapasztalatok tehetetlensége, vagy a kialakult hátrányos körülmények tehetetlensége.

Soha nem feledd: a jelened a múltban hozott döntéseid eredménye, a jövőd pedig a jelenben hozott döntéseid eredménye lesz.

A holnap felelősségétől nem menekülhetsz úgy, hogy ma kibújsz alóla.
Abraham Lincoln

Tanulj a múltból, a jelenben igyekezz úgy cselekedni, hogy a jövőd eredményesebb legyen. Ha nem így teszel, elveszhetsz...

Nem az számít, honnan indulsz, hanem az, hogy milyen döntéseket hozol arról, hogy hová akarsz végül eljutni.
Anthony Robbins

Egy jó lépés a jelenben, hogy eredményesebb jövőt építhess az, ha megtanulod megismerni a pénz játékszabályát, mert ezt mindenki játsza, és kezd el a saját hasznodra fordítani őket.

Ezt a lépést itt találod>>


„Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.”-
Hippokratesz


A program nem váltja meg a világot, ám vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged - ezeket csak Te tudod elérni - csak annyit ígér, hogy könnyebb utad lesz...