A Raiffeisen és az ügyfelek

Nagyon sok kérdést kapok a Raiffeisen Bank és a fizetési késedelembe esett lakossági ügyfélkör kezelését illetően. Volt aki jó tapasztalatokról számolt be és volt ahol az éppen szolgálatban lévő munkatársnőjük nem éppen ügyfélközpontú hangnemben beszélt az ügyféllel, de kérdéseimre számos megoldást tudnak javasolni, összeszedtem, íme:

A Raiffeisen Bank 2008. novemberében a Pénzügyminisztériummal aláírt, devizahiteleseket segítő megállapodásba foglalt lehetőségeket biztosítja Ügyfelei számára és 2009 májusa óta saját ügyfeleikre szabva újabb egyedi megoldást is kidolgoztak, amely Újrakezdési Hitel néven érhető el a fizetési késedelembe esett lakossági ügyfélkör számára.

Jelenleg tehát számos megoldást nyújtanak Ügyfeleik számára a konkrét probléma ismeretében. 

Egyik megoldás lehet a meglévő késedelmes hitel kiváltása Újrakezdés Hitellel, vagy az Ügyfelük meglévő jelzálog alapú hitele mellé igényelt, jogszabályon alapuló Áthidaló kölcsön. Mindkét esetben lehetőség nyílik átmeneti fizetési könnyítésre, legfőbb különbség az átmeneti időszakot követő időszakban fizetendő havi törlesztőrészletek meghatározásában és mértékében van.

Ha már van 30 napos tartozásod, akkor az Újrakezdési hitel igényedet bejelentheted:

- telefonon is a 06-1-484-84-99 vagy

- a bankfiókokban személyesen, a "Fizetési nehézség bejelentése" nyomtatvány
kitöltésével és az Újrakezdés csoporthoz való eljuttatásával jelezheted, hogy tájékoztatást szeretnél kérni a rendelkezésre álló lehetőségekkel kapcsolatban.

Fizetési nehézség bejelentése nyomtatvány és tájékoztató anyagok elérhetők a bankfiókjaikban is valamit az alábbi linkeken, pdf formátumban:

Tájékoztató a hitelek átütemezési lehetőségeiről

Újrakezdés Hitel Fedezet nélkül tájékoztató

Újrakezdés Hitel Ingatlanfedezettel tájékoztató

Tájékoztató a Raiffeisen Újrakezdés Plusz Hitelről

Áthidaló kölcsön igénybevételének feltételei

Pénzügyminisztérium tájékoztatója a lakáshiteleseknek

Újrakezdés Hitel kockázati tájékoztató

Fizetési nehézség bejelentése


De a többi nagy bank fizetéskönnyítő csomagjáról, már írtam korábban, ha kíváncsi vagy itt megnézheted-->>

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com