Az MKB felfüggeszti az EUR és CHF alapú hiteleit, bizonytalan időre

 A forint árfolyamának utóbbi hetekben - és különösen a múlt hét végén - tapasztalt, számottevő gyengülése, valamint a korábbiakhoz képest jelentős volatilitás minden eddiginél bizonytalanabbá teszi a jövőbeni árfolyamra vonatkozó várakozásokat.

Mivel a jelenlegi piaci környezet fenyegető árfolyamkockázatot hordoz az ügyfelek számára, az MKB Bank Igazgatósága 2008. október 10-i ülésén úgy döntött: annak érdekében, hogy ügyfeleiket megvédjék az árfolyamok kiszámíthatatlan alakulásának következményeitől, 2008. október 13.-ától kezdődően az MKB Bank határozatlan időre felfüggeszti az EUR és CHF alapú, lakossági és vállalati hitelek igénylésére vonatkozó új kérelmek befogadását.

Az Igazgatóság döntése természetesen nem érinti azokat a már befogadott CHF és EUR alapú hiteleket, amelyekhez  a Banknak jogi kötelezettségvállalása kapcsolódik. 

A döntés kiterjed:

      a deviza alapú lakossági és kisvállalati ingatlanfedezetű és fedezetlen hitelekre,

     a deviza és forint alapú lakossági lombard hitelekre,

      az óvadéki betét devizanemétől eltérő devizában folyósítandó lakossági és kisvállalati betétfedezetű hitelekre (azonos devizanemű óvadéki betét esetén továbbra is),

      a kisvállalati bankgaranciára, amennyiben a betét és a garancia devizaneme eltérő.
 

A vártnál jobban elhúzódó és a reméltnél súlyosabb globális pénzpiaci krízisre az MKB Bank felkészült, tőkehelyzete és likviditása stabil, anyabankja pedig továbbra is biztosítja az MKB Bank részére szükséges pénzügyi forrásokat. Az átmeneti időszakban az MKB Bank HUF alapú hitelekkel áll lakossági és vállalati ügyfelei rendelkezésére.