Biztos van következő havi fizetésed?

A lakosság nagyrésze elkölti a következő havi fizetését.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint ez év márciusában 322,9 milliárd forinttal mentek mínuszba a háztartások, ez 40 százalékkal több számlaadósság, mint az előző év hasonló időszakában volt.

A folyószámlahitel népszerűségének egyik oka, hogy a kölcsönhöz nagyon könnyű hozzájutni. Ha a folyószámlára rendszeresen érkezik jövedelem, a bankok készek ennek két-háromszorosát rulírozó hitelként kölcsönadni.

A feltételek is egyre lazábbak: míg régebben a hitelhez több hónapos számlamúltat kellett felmutatni az adott banknál, ma már ez sem követelmény. A Budapest Bank például minden új, folyószámlát nyitó ügyfelének 30 ezer forintos hitelkeretet ad, ha megígéri, hogy fizetését a hitelintézetnél vezetett számlára utaltatja.

Egyszerű a törlesztése, mivel a folyószámlára rendszeresen érkezik jövedelem,ezért a következő jóváíráskor már fel is töltötted  a számlád.Csak akkor lehet gond, ha netalán megszűnik a munkahelyed.

Nem a legolcsóbb hiteltípus, átlagos kamatszintje,  tavaly szeptemberben átlépte a 25 százalékos szintet, ez év áprilisában pedig újabb rekordot döntve 26,63-on állt.

Neked is van? Ird meg a jó és rossz tapasztalataid .