Áthidaló hitel? Másképp is lehet!

Szeretnéd ha csak a megvásárolandó ingatlanra fizess törlesztő részletet az első évben, ráadásként az adásvételi szerződést is megspórolhatod?

Jól hangzik, akkor lássuk mit is takar.
 

A folyamatos banki termékek fejlesztésével még jól is járhatunk, de vigyázat, mindenképp  a saját anyagi és vagyoni helyzetünkhöz mérten lehet jó vagy rossz a konstrukció.
 

Hogyan is működik? 

Kinőtted a lakásod, de még láthatáron sincs vevő az ingatlanra, és mindenképp megvennéd az újat? Nos ezt a terméket speciálisan ingatlanvásárlásra fejlesztették ki, de vehetsz belőle építési telket vagy üzlethelyiséget is.

Kizárólag CHF alapon igényelhető, 10 és 20 éves futamidőre ( az ingatlan jellegétől függ ), jövedelemigazolás és munkáltatói nélkül.

A hitelügylet adósa  a KHR ( BAR ) listán nem vagy csak passzív státuszban szerepelhet, de ha aktív státuszú, akkor csak adóstárs, vagy biztosítéknyújtóként vehet részt az ügyletben.

Ha terhelt az ingatlan. 

Maximum 3 teher szerepelhet az ingatlanokon összességében, ( jelzáloghitel pénzintézeti, magánhitel, végrehajtás de ez csak maximum 2 darab )

ontos: amennyiben az alábbi terhek szerepelnek az ingatlanok tulajdoni lapján, akkor már ne is próbálkozz: lakásépítési kedvezmény ( szocpol ), OTP Faktoring zrt, APEH végrehajts ( de ez a vásárolandó ingatlanon megengedett )
 

Mennyibe kerül? 

Itt csak az általános tájékoztatást találod, természetesen a kamat mértéke függ az adósminősítéstől az ingatlan elhelyezkedésétől, ügyletenként eltérhet.

5-100 millió átlagosságában: 6,0- 9,5 %

Kezelési költség: 0, 2 % havi szinten ( THM: 9,89 % )

Egyszeri költségek: 

Hitelbírálati díj: 1,50 %

Szerződéskötés:  1, 75 %

Hitelfolyósítás díja: 1, 00 %
 

Kinek javasolt ez a konstrukció? 

Aki nem akarja elhamarkodottan eladni a lakását, mert egy év áll a rendelkezésedre, hogy eladd, és valóban egy törlesztő részleted legyen az első évben, de ha nem tudod eladni éven belül akkor minkét lakás ( a régi és új ) után is törlesztő részletet kell majd fizetned )

A földhivatali ügyintézést a válladról leveszik, erre a bank jelöl ki ügyintézőt, de díja van és ezt a díjat levonják a kölcsönösszegből.

A közjegyzői díjat is megelőlegezik neked, ezt is a kölcsönösszegből vonják le.

Tehát ha nem tiszta a tulajdoni lap, ha fekete listán vagy, ha gondot okoznak a kezdeti költségek érdemes lehet érdeklődnöd, azért a javaslat mindig az, hogy több helyen is érdeklődj mielőtt döntenél, mert egy hitelből kiszállni mindig nehezebb mint felvenni.